søndag 5. april 2009

mexico=)

Da er det virkelig på tide med litt oppdatering med alt vi har å fortelle. No har vi vært i Mexico i 3 uker og vi stortrives. Så mye at vi ville være en dag lenger, eller, det er vel kanskje ikke helt sannheten. Da vekkerklokken ringte klokken 5 i morges, var det to trøtte jenter som ikke helt fikk med seg det. Så vi sov like gjerne 1 ½ time lenger, hvorfor ikke?. Jo fordi….. FLYYYET.. På få minutter kom vi oss ut av sengen, fikk slengt alt oppi sekken og rast av gårde til flyplassen. Med en time til flyet gikk, fikk vi ikke sjekke inn, me va for seine. Shit happens, vi tar det med et smil.


Vi hadde noen dager i Mexico City som nevnt tidligere, før vi tok en trøttenes buss til acapulco. Bussene her er veldig gode, og de hadde vært enda bedre om ikke alle de 5 filmene eller mer de viser på veien er dubbet til spansk. Det forstår vi fint lite av. Men til acapulco kom vi, og der ble vi. Det var en uke vi ikke kommer til å glemme, med mange nye venner, masse dans og moro, strandliv, dårlige mager, avslapping, shopping, og varme. For å nevne noe som gav inntrykk på oss, så kan vi fortelle om en venn av oss. Politiet i mexico er IKKJE til å stole på. Etter å ha vert ute en kveld, blei denne vennen våres ranet av politiet. De gav han to valg, enten to år i fengsel eller alle pengene. Dette var for å være full på stranden. Helt sykt. Politiet tjener så lite så de må gjøre andre ting for å skaffe seg penger til å leve for. Vi har hørt mangen slike historier og var nesten redd for å krysse gaten i frykt for at politiet skulle finne noe å ta oss for. Og det er MASSE politi i mexico. Men om de kommer etter oss, har vi plan A. plan B. og plan C. det er viktig å sitte politiet ”utav spill”, så plan a) er å leke totalt mongolide, evt hyperventilere. om ikkje dette funker, prøver vi plan b) som er våre dådyrøyne. For de som klarer å motstå de, så har vi plan c) som alltid funker. Benedicte begynner å grine. Dette har vi sett funke før. Så ta det med ro der heime, me vet å ta vare på oss sjøl. Resten fra denne uken kan holde seg med oss;). Kjekt var det.


På fredagen skulle vi EGENTLIG til Colima, meeeen, vi likte oss veldig godt i acapulco og, så med 10 minutter for sein til bussen, fikk vi oss en til kveld på byn. Vi kan ikke alltid ha flaksen med oss. Men til Colima skulle vi, så med godt mot, stilte vi tilbake til buss stasjonen klar til avreise dagen derpå. Det var en 13 timers buss tur, men med mexicansk tid, ble det fort 16 timer. Vi hadde blitt invitert til å bo hos Camilla som er en venninne av søsteren til Tonje. Så etter MYE om og men, kom vi oss omsider til huset hvor vi skulle tilbringe de neste dagene. Camilla var reist til Mexico City en tur for å hente søsteren Karina, men vi ble godt tatt imot av den mexicanske familien hun bor med, og kjæresten som vi fort ble kjent med, tross språk komplikasjoner. Ingen snakker engelsk. Høydepunktene denne uken var sightseing i bilen til Pepe, mexicansk barbeque, shopping, zomba på et mexicansk treningssenter (i hvert fall høydepunkt for Benedicte. Tonje nøyet seg med å se på), tur til krokodille og skilpadde farm med båttur, stranden, Metro nattclub, de utrolig hyggelige folkene, opplevelsen av å bo med en mexikansk familie, det å være med norske og snakke norsk, spise toro mexicansk gryterett, en meget spesiell opplevelse med en tequila shot, vulkan og magisk bakke og masse mer… Det var ikke det at vi ikke likte Colima, men vi rakk faktisk bussen tilbake til Mexico City, hvor vi er no.

Vi vil avslutte dette blogg innlegget med funfacts fra Mexico:

Klippet oss hos en mexicansk frisør. (fortsatt veldig få her som snakker engelsk)
Kjørt ferge rundt hele acapulco
Tonje har alltid trodd diare inneholder visse faste deler, det gjør det absolutt ikkje
Møtte til sammen 15 norske i acapulco, blant anna en fra Sotra som Benny kjenner
Har lært oss spanske sjekketriks
Vore ute å dansa 6 dager på rad, med andre ord, lite søvn, men god trim
Tonje knuste en glassflaske med kaffi på frisørsalongen , kløne
Vi har til no tetta en do
Klarte å miste bussen til acapulco, beregner litt dårlig tid av og til
Smiska oss heim att fra pyramidene uten nok penger til bussen
Får mykje oppmerksomhet på gaten, mexicanere vet å stirre.
Gikk fra å bo på et luksushotell til et kott
Blei spurt om vi var 15 og 16 år, av en mexicaner
Bæsjen forandrer farge fra kvart sted me er, i mexico er den grønn
Vi blir veldig lite sjenerte av å reise slik, mindre enn vi var fra før
Har dusja for det meste i KALDT vann
Postkontoret lurte på om Norway var i New York
Har blitt fridd til et par ganger
Me hadde ikkje fått med oss at det var påske, ops
Og sist men ikkje minst, mast flyet til Brasil

så dette var alt for denne gang. no satser me sterkt på å komme oss til Brail i måro. vertfall siden me bor på flyplass hotellet;) adios amigos.